mijn omgeving werkt niet mee

Help, mijn omgeving werkt niet mee!

Hoe lief het soms ook bedoeld is, afvallen kan knap lastig zijn als je omgeving niet mee werkt. Huisgenoten kunnen het je onnodig moeilijk maken door juist die zak chips open te trekken als jij net vol goede voornemens zit. Het is heel verleidelijk om dan toch maar weer ‘gewoon mee te doen’. ???

De volgende dag heb je spijt en baal je dat je voor de bijl bent gegaan. Je baalt dat je omgeving niet mee werkt en je daardoor toch samen die zak chips hebt leeggegeten, dat doordeweekse wijntje hebt genomen of die reep chocolade naar binnen hebt gewerkt.

Hun hadden het niet in huis moeten halen..

Het is natuurlijk heel makkelijk om je omgeving de schuld te geven van jouw ‘cheat meal’. ? Want als hun al dat ongezonde voedsel niet in huis halen, kun jij het ook niet eten. Wat zou het fijn zijn als ze net als jij, een tijdje niets buiten het boekje zouden nemen. Want als je omgeving niet meewerkt, gaat het afvallen nooit iets worden…. toch?

Als ik je nu eens vertel, dat zij mogen doen wat ze willen ?. Je omgeving werkt niet mee, maar al zetten ze de hele tafel vol met het lekkerste van het lekkerste, de verantwoording ligt echt bij jou zelf. Jij bent degene die het in je mond stopt, dat zullen ze (hoop ik) niet voor jou doen.

Het zou natuurlijk geweldig zijn als de hele wereld zou meewerken aan jouw goede voornemens, maar dat gaat helaas echt niet gebeuren. Daarom kun je maar het beste in je eigen omgeving oefenen om hier mee om te gaan.

Wat kun je doen:

1. Zorg ervoor dat je geen honger hebt. Dan is het al veel makkelijker om de verleiding te weerstaan.

2. Is het jouw keuze, of die van hun? Als zij het nu niet gepakt hadden, had jij het dan gedaan? Zo nee, waarom zou je het dan nu wel nemen?

3. Is dit echt de moeite waard? Vind jij dit echt het allerlekkerste wat er bestaat? Of zou je zelf voor iets anders hebben gekozen?

4. Hoe voel jij je als je mee gaat doen? Hoe word je dan morgen wakker, is je schuldgevoel dit echt waard?

5. Kun je visualiseren dat je het eet? Hoe voel je je als je dit hebt gegeten? Voel je je na dat 2e stukje niet precies hetzelfde als na die 1e? Waarom zou je dat dan nog nemen?

6. Stel dat je moet betalen voor deze consumptie? Zou je het dan ook nog steeds nemen?

7. Laat je irritatie los en geniet van de mensen om je heen. Het gaat erom dat ze jou een gelukkig gevoel geven en niet om wat ze eten of niet eten.

Ben zelf het goede voorbeeld

Laat je omgeving doen wat ze altijd doen. Ze zijn nog niet zo ver als dat jij bent. Ben het goede voorbeeld voor hun en laat ze inzien dat het ook echt anders kan. Dat het echt niet nodig is om voor verleidingen te vallen als je basis op orde is.

Als je zelf nog moeite hebt met je basis op orde te krijgen, weet dan dat ik hier een heel duidelijk online programma voor heb gemaakt. Speciaal ontwikkeld om jou te leren dat afvallen niet moeilijk hoeft te zijn.

Wil je meer weten, neem gerust eens contact op.

Eetbuicoach
Mariëlle Keijzers
06-20459669 (bel of app)
info@eetbuicoach.nl