Ervaringen

eetbuivrij
Lieve Marielle,

Dank je wel dat je mij al die inzichten hebt gegeven en handvatten om eindelijk los te kunnen komen van mijn eetbuien en mezelf te geven wat ik uit eten haalde.

Al bijna 30 jaar heb ik ‘last’ van eetbuien en heb ik zoveel geprobeerd om daarvan af te komen. Bij jou vielen alle puzzelstukjes op zijn plek én voelde ik hoop en vertrouwen omdat jij het ook hebt meegemaakt en jij daar uit bent gekomen.

Ik was zo opgelucht dat ik eindelijk begreep waarom ik ging eten. En zo blij met de handvatten die je me gaf om het anders te doen. Doordat ik mezelf nu kan geven wat ik anders uit eten haal, ben ik niet alleen vrij van eetbuiten, maar voel ik me ook op alle andere fronten van mijn leven gelukkiger omdat ik liever ben voor mezelf.

Ik heb echt onwijs veel geleerd van de sessies met jou, dat heeft voor zulke mooie inzichten gezorgd en handvatten gegeven. Dat is voor mij echt een doorbraak in het omgaan met eten en vooral met mezelf en mijn emoties.

Voor mij ben je echt een engel, jij hebt me het licht laten zien. Het horen van jouw eigen ervaringen, waren zo ontzettend fijn. Het gaf me enorme hoop, dat ik er ook uit kon komen. En het maakte dat ik milder werd naar mezelf omdat jij dat ook hebt gehad (ik ben dus niet ‘gek’).

Dus daar wil ik je echt enorm voor bedanken, met heel mijn hart. Ik hoop dat je hiermee nog heel veel andere mensen gaat helpen.

Lieve groetjes,
ELLEN

“Als klein meisje al was ik het dikkerdje van de familie, iets wat me altijd met een knipoog is verteld, maar waar ik me jaren naar heb gedragen. Ik heb vanaf mijn studententijd alle diëten uitgeprobeerd en inmiddels zo klaar met altijd de strijd of ongecontroleerd eten.

Na de hypnose sessies die ik drie keer gevolgd heb bij Marielle heb ik zoveel nieuwe inzichten. Ik vind het nog steeds bizar wat eruit is gekomen, dingen die me hebben gemaakt zoals ik ben en ik zie patronen die ik al heel lang in stand hou door mijn eigen gedachten. 

Ik had direct veel vertrouwen in Marielle. Ik geloofde nooit dat ik echt in hypnose kon raken, maar heb het nu zelf ervaren en vond het heel erg bijzonder en mooi. De investering meer dan waard!

Het is tijd om lief te gaan zijn voor mezelf en te luisteren naar mijn lijf zonder oordelen en dit proces de tijd te geven om weer te worden wie ik eigenlijk diep van binnen ben. 

Dankjewel lieve Marielle, je bent een fijn en leuk mens en heb erg veel aan de sessies gehad!”

MARIEKE

“Ja, ik ga het gewoon zeggen. Ik ben een collega van Mariëlle en ook net een écht mens. Mijn eetpatroon is vaak heerlijk gezond maar toch bleef ik worstelen met eetbuien. Ik wist heel goed waardoor het kwam maar mijzelf daarop coachen was een heel ander verhaal.

Het heeft even geduurd voordat ik hulp vroeg. Ik had een strenge saboteur op mijn schouder zitten die tetterde dat ik het vooral zelf moest kunnen als professional. Het was al zo’n mooie stap om die hulp te durven vragen, het mezelf toe te staan. En wat ben je dan bij Mariëlle in goede handen. Ik was super nieuwsgierig naar het hypnose traject.  

Ik vond de sessie de eerste keer best spannend. ‘Wat komt er naar boven?’ ‘Ben ik er nog steeds zelf bij?’. Ik mocht de controle loslaten. Ik durfde me over te geven aan Mariëlle en voelde me op mijn gemak en veilig. Ik heb de sessies vervolgens als heel prettig ervaren.

Er zit een mooie opbouw in en Mariëlle heeft een fijne stem en een heerlijke sofa ;-).  We gingen terug naar situaties uit mijn leven waar ik afwijzing en eenzaamheid heb ervaren. Precies deze situaties konden in mijn volwassen leven een eetbui triggeren. Het kleine meisje in mij werd dan weer opnieuw geraakt. Ik heb geleerd dat ik haar mag omarmen.

In de sessies maakte Mariëlle contact met mijn onderbewustzijn en daar is echt iets serieus veranderd. Ik ben nu beter in staat om met ‘nare’ gevoelens om te gaan en daarmee voorkom ik steeds vaker een eetbui. Soms gebeurt het nog wel eens hoor. Daar vond ik dan weer van alles van ;-). Maar ik kan er inmiddels met mildheid naar kijken. En dat voelt zo fijn en bevrijdend.

Tijdens onze laatste sessie kreeg ik het waardevolle inzicht ‘ik ben al gefinisht’. Ik was altijd bezig met nog een paar kilo kwijtraken, het moest strakker, beter, minder, strenger….. Ik was altijd nog onderweg. Ik voelde dat ik daar zóóóó klaar mee was.

Met Mariëlle haar fijne en kundige begeleiding ontdekte ik dat ik al goed genoeg ben. Precies zoals ik ben. Ik hoef niets meer te veranderen. Ik ben al gefinisht!”

CINDY GIJSEN

“Lieve  (ja, ik weet t….maar je bent gewoon lief, accepteer t maar gewoon!) Mariëlle,

2 weken geleden alweer heb ik een hypnosessie met jou gedaan. T was bizar…..zoveel dingen duidelijk ineens. En zoveel zaken nu beter te begrijpen nu! Ik ben je erg dankbaar!

Ook heb ik bij jou de cursus “uit de ban van eten”  gevolgd. Ook daar heb ik zoveel inzichten gekregen. Je hebt mij echt een aantal handvaten gegeven om anders naar eten te kijken…anders naar mezelf te kijken! Ook daar ben ik je erg dankbaar voor!

Ik heb heel veel aan je gehad, je bent een fijn mens, je bent iemand die weet wat er in mij (en andere cursisten) omgaat en dat maakt dat alles heel laagdrempelig is! Bedankt voor alle inzichten, het delen van jouw denkwijzen maar vooral bedankt voor je humor!! Alleen je humor al maakte dat ik wat nuchterder en relaxter naar mijzelf ben gaan kijken!!

Dank, dank, dank!!”

JUDITH DE JONG

Gelukscoach

“Iedere sporter heeft een coach nodig. Zelfs een topsporter. Om het talent dat ze al in zich hebben, zo goed mogelijk naar boven te halen. Om zoveel mogelijk te kunnen ‘scoren’.

Ook het geluk zit in jezelf. Soms, of misschien wel vaak, heb je alleen even een coach nodig om dat er uit te halen. Om gelukkig, of om nóg gelukkiger te worden. Zo’n coach vond ik in Mariëlle.

Maar hoe kwam ik bij Mariëlle? Ik heb al sinds ik me kan herinneren een liefde voor eten en dan vooral snoepen en snaaien. En dan niet één dropje, één koek of één handje chips. Nee, de zak drop, het pak koekjes of de zak chips móest leeg. Ik praat in de verleden tijd, want die behoefte heb ik niet meer.

Hoe dan? Het klinkt alsof het gemakkelijk is, maar ik kan nu dat éne dropje eten zonder schuldgevoel en zonder de behoefte om de hele zak leeg te eten. En niet door de hele dag shakes te drinken of op worteltjes te bijten, maar gewoon door gezond, gevarieerd en ook gewoon lekker te blijven eten.

Het begon ruim een jaar geleden met de cursus ‘Niet diëten, maar eten’ waarbij ik een goed inzicht kreeg in het hoe en waarom van het ontstaan van mijn eetbuien. En wat ik kan doen om dit te voorkomen. Daardoor ging het al goed, maar ik viel nog wel eens terug in oude gewoontes. In het begin viel ik veel af, maar op een gegeven moment bleef ik ‘hangen’ op een gewicht en dat was nog niet mijn streefgewicht.

Ruim twee maanden geleden begon ik met de hypnotherapie van Mariëlle. Niet alleen de hypnoband, maar ook het regelmatig luisteren naar de hypnosessies hebben me enorm geholpen. Ze zijn echt beter dan het doen van een middagdutje. Het gaat nu allemaal als vanzelf: ik eet gezond, ik wandel veel en ik val af. Daarnaast voel ik me lekker: tevreden, ontspannen, goed over mezelf en dus gelukkig. Ik ben blij met mezelf.

Toen kwam de cursus ‘Uit de ban van eetbuien’. In eerste instantie leek me dat niet meer nodig, maar toch heb ik ook baat bij deze cursus. Ook iedere topsporter heeft een coach nodig. Om alle talenten uit zichzelf te blijven halen die er al in zitten. Een coach die bij ze past. En voor mij is dat Mariëlle. Zij haalt mijn talent om gelukkig te zijn uit mij naar boven en als bonus ben ik nu hard op weg naar mijn ideale gewicht en een mooi fit en strak lichaam.”

DANIELLE CARRIERE

“Wat was het een fijn jaar met jou. Je hebt me zoveel dingen laten leren, en mezelf leren kennen. Ik dacht altijd alleen maar aan slanker worden, en niet aan gelukkig te zijn met mezelf en naar mijn gevoelens te luisteren. Dat was eng, en onnodig.

Slanker worden daar ging het om, zeker omdat ik een stemmetje ervoor creëerde , omdat andere mensen vaak tegen me zeiden dat er wel wat kilo’s af konden. Geen rust en alleen maar alles wegduwen, dieet na dieet, voedingscoach na voedingscoach om het maar te proberen. Daarna kwam drank er ook nog eens bij en werd me echte ik echt in de kluis gezet, niet meer naar om kunnen kijken.

Toen kon ik bij jou terecht, waarbij ik voorheen alles weg lachte, vroeg je al gelijk of ik het echt grappig vond. Nee.. en dat was al een verfrissende blik.
Alle gesprekken en alle visualisatie opdrachten hebben mij vooral geholpen. En ik kan nu voor het eerst echt naar mezelf luisteren.

Wanneer ik denk ik moet echt iets eten, of heb zin in wijn, is dat eigenlijk vooral emoties, emoties die gehoord willen worden , die vanuit mijn lichaam roepen. Ben je eenzaam? probeer contact te vinden . Ben je verdrietig, dan mag dat er zijn.

En ja ik worstel er nog wel mee, maar je hebt me de basis gegeven, en de tools die ik nodig heb die weet ik nu allemaal. Het zoeken naar een juiste voeding is nog het aller moeilijkste, maar ik besef me nu ook dat ik mag eten wat ik wil eten, als ik niet gelukkig word van een dieet, dan doe ik dat niet, maar ook als ik niet elke dag een boterham met kaas wil (of dergelijke wat het voedingscentrum zegt) dan doe ik dat ook niet.

Zolang ik maar gevarieerd en gewoon eet. Gezonde voeding en niet te streng ben voor mezelf dan gaan de ongezonde gewoontes ook weg , en kan ik op een normale manier afvallen. Ik wil het daarom nu ook zelf verder proberen. Verder mijn weg bewandelen. Want alleen ik kan dat nog, niemand die mijn handje vasthoud naar de winkel of die 24/7 zegt wat ik het beste kan doen.

Want dit heb jij mij het afgelopen jaar al verteld , en herhaald. Maar je hebt me ook alle vrijheid gegeven om alles te leren. En als ik val dan is dat niet erg, dan sta ik gewoon weer op, zolang ik maar de zelf liefde behoud en altijd naar mijn innerlijke cavia kijk, en die telefoon opneem, en de helikopter laat vliegen.

Dat zijn allemaal, en nog zoveel meer, gesprekken en werkende adviezen die mij geholpen hebben. Nu moet ik het zelf doen , dat weet ik en ik weet dat ik het ook kan.

Succesverhalen zien mensen vaak als afvallen, maar een echt succes zie ik als je jezelf terug vindt en gelukkig bent met jezelf, dan volgt de rest vanzelf. Hopelijk kan je nog zo veel meer mensen helpen zoals je bij mij al hebt gedaan en nog steeds doet. Ik vind het ook altijd fijn iets op Instagram te zien, dat blijft me ook motiveren en inspireren.”

EMMA DE KONING

“Natuurlijk had ik ‘iets ’met eten. Maar meer nog had ik er ‘niets’ mee. Tot ik bij jou kwam. Met een, voor mij, indrukwekkend verhaal over kaboutertjes liet jij mij inzien dat ik door mijn eetpatroon in een vicieuze cirkel terecht gekomen was.

Lange tijd was jij, tijdens de sessies, even de spiegel van mijn ziel. Mijn ziel die ik had beschermd door er een grote ijzeren muur omheen te bouwen. Maar jij had geduld en begrip en langzaamaan openden er deuren. Met soms, bijna wonderlijke en sprookjesachtige, visualisaties mocht ik opnieuw kennis maken met de ‘ik’ achter deze deur.

Jij leerde mij, door de openheid van jouw eigen verhaal, de scherpe kantjes af te schaven. Hierdoor werd de ijzeren muur vervangen door een mooie, flexibele bel. Ik begon te beseffen dat ik altijd een keuze heb. Sessie na sessie stond ik meer open voor de wereld om mij heen.

Fijn om te ervaren dat jij nooit een oordeel had. Jij vertelde mij niet een keer wat ik fout deed of hoe ik het moest doen maar gaf mij alle ruimte dit zelf te ontdekken. De rust die je uitstraalt en het vertrouwen wat je toekent zijn bijzonder.

Stapje voor stapje gaf de weegschaal positieve resultaten af. Maar eigenlijk was dat helemaal niet meer van belang. De ‘ik ’in mij is namelijk veel meer dan het getal op de weegschaal. Mijn ‘ik’ geniet weer van een zonnige dag, is dankbaar. Werd vrienden met haar strijder en kon daardoor mijn blik op de wereld en op mezelf verzachtte. Dank je wel, lieve Mariëlle. Jij gaf mij de ruimte om kennis te maken met mijn ‘ik’.

Jij zag haar al toen ik voor de eerste keer bij je binnenkwam. Niets meer dan complimenten en dankbaarheid, voor de manier, waarop je haar bij mij naar voren liet komen.”

ESTHER DE JONG

“Mariëlle heeft mij geleerd om goed en gezond te eten, zonder dat ik daarvoor een enorme healthfreak hoefde te worden. Ik eet nu elke dag veel groenten. Ik eet dagelijks 2 of 3 stuks fruit. Ik kies voor volkoren producten. Ik wissel af tussen vlees, vis en vegetarisch. Ik eet verschillende soorten nootjes. Gezond en lekker kunnen prima samen gaan. Af en toe laat ik dit los en geniet ik van een lunch of diner in een restaurant of neem ik een stukje chocolade.

Vooral de momenten waarop ik me gestrest voel of verdrietig of onrustig in mijn hoofd vind ik het moeilijkst. Maar dan probeer ik mijn doelen voor de geest te halen: gezond en gelukkig zijn. Tot nu toe hou ik het vol en maak ik goede vorderingen waar ik heel blij mee ben. Sterker nog, ik wil inmiddels echt niet meer terug naar de oude situatie. En dat alleen is al genoeg om het vol te houden.

Mariëlle is een prachtig voorbeeld

 van veerkracht, positiviteit, ondernemerschap en eigenheid. Met aandacht en betrokkenheid helpt zij mij weer aan het stuur te staan. Met liefde naar mijzelf te leren kijken. Ik gun iedereen de inspiratie en warmte van Mariëlle. En ik gun Mariëlle heel veel leuke klanten die net zo genieten van haar coaching als dat ik dat doe.”

IMKE VAN DER HOEK

“Ik kwam Mariëlle tegen bij een evenement van SMAM waar zij een lezing gaf. Zelf loop ik al jaren tegen een probleem met mijn gewicht/relatie met voeding aan. Ik wilde voor eens en voor altijd een betere relatie met voeding en wilde mezelf accepteren en daarom heb ik contact gezocht met Mariëlle.

Ik heb veel geleerd over de basis mb tot voeding. Veel wist ik al, maar toch zaten er veel handvaten in die me terug brengen naar de basis waardoor je die weer goed onder de knie heb gekregen. Ik weet nu dat ik om de ongeveer 2-3 uur iets mag eten, zodat mijn bloedsuikerspiegel in balans blijft. Ik vond de begeleiding erg fijn.

Mariëlle legt de vinger op de zere plek, maar dat was juist goed. Ook weet Mariëlle veel over voeding en heeft ze ook veel tips over de emotionele redenen voor eten/te veel eten. Ik vond de hypnose erg fijn, omdat ik op een rustgevende manier inzicht kreeg in onbewuste overtuigingen of patronen.

Marielle heeft een prettige stem en creëert een fijne omgeving. Ik vond het erg fijn om de coaching bij Mariëlle te hebben gedaan. Elke week kreeg ik weer nieuwe tips en inzichten. Vooral het inzicht krijgen over mijn eigen emotionele patronen en saboteurs was erg fijn. Het was heel fijn dat er altijd veel tijd was voor de consulten.” 

ANJA WASSER

“Ik kwam bij Mariëlle omdat ik niet lekker in mijn vel zat. ”ik ben de laatste tijd slecht aan het eten en daarom kom ik weer aan, maar ik wil nooit meer dik zijn” was de reden daarvoor zei ik en daar was ik ook echt van overtuigd. We zijn aan de slag gegaan en wat bleek? Ik was helemaal niet heel veel aangekomen en mijn eetpatroon? De basis was prima. Mijn kennis over gezonde voeding en een gezond eetpatroon was groot dus daar lag het probleem totaal niet. Het probleem zat hem erin dat ik bang was om emoties te voelen en dat ik mezelf een beetje op de achtergrond schoof en mijn zelfvertrouwen laag was.

Gedurende het traject hebben we ons daar dan ook voornamelijk op gericht. Of ik eigenlijk, want je kan van alles aangereikt krijgen maar je moet het wel zelf aanpakken. Aanpakken en vervolgens beslissen of je het bij je houdt en er iets mee doet of dat je los laat (wat in sommige gevallen noodzakelijk is!). Mariëlle heeft me geleerd om, voordat ik met mijn hand in de chipszak duik, na te denken waarom ik deze actie dadelijk zou gaan uitvoeren. Heb ik echt heel veel zin in die specifieke smaak chips, verveel ik me of voel ik me rot? En als ik het zou doen omdat ik me rot voel; waarom voel ik me dan zo rot en wat voel ik precies? In het begin is dat lastig en gaat er tijd in zitten. Ik heb geleerd om mezelf die tijd te geven en nu gaat het praktisch vanzelf.

Ik heb in de weken dat ik bij Mariëlle ben geweest een enorme groei doorgemaakt. Niet alleen ben ik weer gaan sporten maar ik gun mezelf weer van alles. En dat geldt in veel opzichten. Ik gun mezelf dat ijsje als ik er echt zin in heb, maar ik gun het mezelf ook om me gewoon echt even verdrietig, bang of boos te voelen. Ik heb mezelf bovenaan gezet en ben van een verlegen meisje in een grijze kamer naar een trotse vrouw in een witte kamer overgestapt.

Afgevallen ben ik minimaal maar dat interesseert me ook niet meer. Mezelf goed voelen, gezond eten en een energieniveau hebben van een 24-jarige is belangrijker dan wat dan ook. En daar komt bij dat ik mezelf nu zie zoals de mensen om me heen me zien, een mooie vrouw met een hartstikke gezond gewicht!

Trots op mij, mijn emoties, mijn krachten, mijn zwakheden en al het andere dat Ilse, Ilse maakt en daar kan ik Mariëlle niet dankbaar genoeg voor zijn!”

ILSE JANSSEN

“Via Instagram kwam ik een contact met Mariëlle, mede door haar positieve uitstraling en het gevoel “eindelijk” iets aan mijn gewicht te moeten doen durfde ik met haar de strijd wel aan te gaan. Ik zeg niet dat de kilo’s er af vlogen, maar zij opende wel mijn ogen door haar heldere uitleg en dat naar jezelf luisteren héél belangrijk is.

Voorafgaand aan de hypnosessie had ik een heel fijn gesprek met Mariëlle, zij staat naast je en niet als coach boven je. Ze stelt je heel snel op je gemak zodat je vertrouwen in haar hebt als ze je in trance brengt. Na de sessie had ik een heel ontspannen gevoel, wat bij me bleef. Door haar ben ik na gaan denken aan de stemmetjes (saboteurs) die in mijn hoofd zitten, ik hoef niet te doen wat zij zeggen, ik kan het aanhoren en naast me neerleggen. Ik zeg niet dat ik nu “genezen” ben van mijn eetbuien maar merk zelf dat mijn snaai momenten stukken minder geworden zijn.

Mariëlle is een empathische vrouw die als Eetbuicoach zeer zeker de moeite waard is!”

JANNIE HERSELMAN

“Op een dag heb ik de hele website van Eetbuicoach doorgespit en ik werd er heel enthousiast van! En na mijn traject ben ik dat nog steeds, want het voldeed boven verwachting! Het welbekende “jo-jo effect” was ook op mij van toepassing en dat wilde ik niet meer. Ik heb contact gezocht met Mariëlle in de hoop op deze manier een blijvend resultaat te houden.

Zelf was ik toen al vijf kilo kwijtgeraakt met “normaal eten” dacht ik zelf. Omdat het niet zo snel ging ben ik op een gegeven moment nog minder gaan eten. Dit was voor mij niet heel lang vol te houden. Ik hield een calorieënteller bij en zo plande ik ook altijd voor ’s avonds nog wat zoute stengels in. Omdat ik het ’s avonds het moeilijkst vond om niets meer te kunnen eten. Ik dacht dat zoute stengels beter zijn dan chips :-).

Nadat ik advies heb gekregen van Mariëlle bleek dat ik juist meer mocht gaan eten. Mariëlle heeft mij weer geleerd wat “normaal” eten eigenlijk is. Ik kreeg een schema waarop precies staat wat ik mag eten op een dag en hoeveel. De dingen die ik nu eet geven langer een verzadigd gevoel. Ik hoef dus absoluut geen honger te hebben met drie hoofdmaaltijden en drie tussendoortjes. ’s Avonds kan ik dus ook nog lekker wat “snacken” bij de tv.

Ik geniet van alles wat ik eet. Ik vind het zelfs weer leuk om te koken! Ik heb veel makkelijke en lekkere recepten gekregen waar ik geen uren voor in de keuken hoef te staan. Ik had niet gedacht dat het ooit mogelijk zou zijn, maar Mariëlle’s woorden zijn uitgekomen. Ik ben niet meer de hele dag met eten bezig in mijn hoofd!

Mariëlle heeft mij ook geleerd hoe ik met moeilijke momenten en verleidingen om kan gaan. Dat is de reden waardoor het toch steeds weer mis ging uiteindelijk. Het fijne is ook gewoon dat je niet aan het lijnen bent, maar dat je je eetpatroon blijvend veranderd. Het cijfertje op de weegschaal is ook niet eens meer het allerbelangrijkste: ik ben me er gewoon super goed door gaan voelen!!

Wat mij betreft is dit de enige manier om blijvend gewicht te verliezen! Ik zou het iedereen aan willen raden en dat doe ik dus ook!”

ANOUK VAN DEN BERG

“Ik was mijn lijf beu, chagrijnig over mislukte pogingen om af te vallen en had al weet ik hoeveel pogingen gedaan om gewicht kwijt te raken. Eindelijk heb ik nu een manier gevonden die niet “dieet-achtig” is, ik heb tijdens het hele traject nooit een dieet-gevoel gehad, zoals bv de halve grapefruit bij het ontbijt en 14 dagen later de andere helft enz. maar gewoon je eigen keuzes kunnen maken van wat je wel en niet eet.

Natuurlijk zijn er regeltjes, maar…Mariëlle laat op een plezierige manier zien waar e.e.a. verkeerd kan gaan en hoe het beter kan met allerlei tips en lekkere recepten en… is gigantisch positief! Wat een geduld, maar wel heel gezellig, en dat stimuleert ook om meteen aan de slag te gaan.

Ik heb dus geleerd mijn eigen keuzes te maken en hoe je “rampscenario’s” aan moet pakken. Bv. bij een High tea, (calorieënbom) en een week “all-inclusive” vakantie (verleidelijk!) Ik durf nu mijn tweede fasedoel gerust alleen te gaan halen en ik weet zeker dat dat ook gaat lukken (wanneer dat zal zijn is nog even gissen), maar wel dankzij de geweldige ondersteuning van Mariëlle! Dank je wel en liefs van mij!”

MARIA

“Daar zat ik dan tijdens mijn kennismakingsgesprek met Mariëlle, onzeker over mezelf, door mijn gewicht en eetpatroon.

Na een aantal weken twijfelen, besloot ik een afspraak te maken. Zou het deze keer wel werken? Al een tijdje volgde ik compliment voedingsadvies op Facebook. In de berichten die Mariëlle schreef, herkende ik mezelf. Mijn gewicht ging als een jo-jo op en neer.

Ik was er helemaal klaar mee, maar kon het zelf niet oplossen. Steeds viel ik terug en kreeg ik eetbuien.
Na mijn kennismakingsgesprek ging ik bijhouden wat ik at. Mariëlle had uitgerekend wat ik op 1 dag had gegeten. Zelf dacht ik dat het wel meeviel, toch zat ik over mijn aantal calorieën heen.

In de gesprekken daarna heb ik ontzettend veel over voeding geleerd. Ik kan nu zeggen dat ik daarin de juiste keuzes kan maken. Hierdoor eet ik zelfs meer dan voorheen.
Een stukje wat voor mij heel belangrijk was, was het emotie-eten. Hier viel ik steeds in terug.

Mariëlle heeft mij hier goed bij geholpen. Ze heeft me inzichten gegeven, waardoor ik hier nu goed mee om kan gaan. Ik kan zelfs nee zeggen tegen lekkere dingen!
Aan mij zag je niet dat ik strubbelde met mijn gewicht. Ik ben blij dat ik door het aanpassen en het geloven in mezelf nu ook een paar kilo ben afgevallen.

Dankzij de gesprekken ben ik nu ook niet meer onzeker over mezelf.
Ik ben hier heel blij mee!
Mariëlle, ik wil je alvast bedanken voor de fijne gesprekken, informatie en het vertrouwen! Ga zo door!!”

ANONIEM

“Ik was er klaar mee. Ik was er klaar mee om me zo onzeker te voelen over mijn lichaam. Ik was er klaar mee om ‘gezond’ te eten en niks af te vallen. Dat ‘gezonde’ eten was in mijn ogen 2 crackers met kipfilet voor het ontbijt, in de middag een boterham met kaas, nog ergens een appel tussendoor en als avondeten gewoon zo weinig mogelijk opscheppen. Natuurlijk werkte dit niet, werd ik weer teleurgesteld, at vervolgens weer de hele koektrommel leeg uit zelfmedelijden en had daarna dan weer spijt.

Na het eerste gesprek met Mariëlle bleek al snel dat ik meer moest gaan eten. Meer gaan eten om af te vallen? Dit vond ik maar apart, maar… Het werkte! De eerste kilo’s gingen er snel af en wat was ik blij. Mariëlle heeft mij geleerd dat je echt nog wel ‘lekker’ kan eten zonder aan te komen. Een wijntje, een bakje chips, een stukje chocolade, het kan allemaal. Zolang het maar bij één wijntje, één bakje chips en één stukje chocolade blijft, en je niet alles in een keer naar binnen propt. Dit heeft namelijk niks meer met die trek in bijvoorbeeld dat ene stukje chocolade te maken. Doordat je dus eigenlijk gewoon mag eten waar jij zin in hebt, voelt het ook niet meer als lijnen. Je past eigenlijk je levensstijl qua eten aan. En geloof me, dit voelt zo goed!

Niet alleen heeft Mariëlle mij geleerd over hoe je anders kunt eten en er anders mee kunt omgaan, ze heeft me ook een klein stukje zelfvertrouwen terug gegeven. In jezelf geloven is misschien wel het belangrijkste als je ergens voor wilt gaan. Zolang je dit niet doet, gaat het je niet lukken. Ik ben al een tijdje bezig met afvallen, vaak gaat het heel goed en af en toe gaat het weer wat minder waardoor ik toch weer gelijk blijf in gewicht. Maar… ik weet wat ik wil en ik ga ervoor! Ik weet zeker dat het me gaat lukken door al de hulp van Mariëlle.

Mariëlle, je bent een topper!”

EVA

“Ik had overgewicht en voelde me daar niet goed bij. Wilde graag afvallen maar ook eindelijk een keer mijn gewicht na het afvallen stabiel te houden. In de Vriendin las ik een artikel over Compliment Voedingsadvies. Toen ik zag dat het in de buurt zat heb ik contact opgenomen. Het traject heeft mijn verwachtingen overtroffen. Mijn hulpvraag is zeker beantwoord, ik heb zoveel meer geleerd dan wat ik verwacht had. Ik ga er de rest van mijn leven plezier van hebben. Ik ben er nog niet maar het gaat me lukken!

Ik heb al mijn hele leven gejojood. Afvallen lukte meestal nog wel maar het gewicht stabiel houden was een ander verhaal. Voor het eerst van mijn leven, ik ben 42 jaar, heb ik geleerd wat mijn lichaam echt nodig heeft. Het is geen dieet maar echt een levensstijl verandering.

Het is natuurlijk even een omschakeling maar de berg was veel minder hoog dan ik in het begin dacht.
Zelfs na de afgelopen feestdagen is mijn gewicht stabiel gebleven. Ik ben er nog niet maar ik weet nu wel zeker dat die laatste kilo’s er nog af gaan.

Bedankt Marielle!!”

SUSAN

“Vanochtend heb ik een groot deel van de wintergarderobe van vorig jaar in een kledingzak aan de straat gezet. Ik dans op alle complimentjes die ik krijg. Ik blijf nog steeds stabiel en voel me lichamelijk ook erg goed. Ik was toch stiekem altijd wel een regelmatige gebruiker van paracetamol. Ik realiseerde me onlangs dat ik dat al maanden niet heb geslikt. Volgens mij hangt dat ook samen met mijn veel gezondere eetpatroon.

Na jaren was ik maar weer eens op de weegschaal gaan staan. Enorm geschrokken dat mijn BMI overgewicht aan gaf. Ik kon mijn kop niet meer in t zand steken. Dit wilde ik niet. Ik had niet veel verwachtingen. Ik had bedacht dat wanneer ik er geld voor zou moeten betalen dat dat dan voor mij een stok achter de deur zou zijn. In werkelijkheid overtrof het traject mijn verwachtingen.

Wat voelt DIT goed!! In amper 4 maanden ben ik 10 kilo kwijt geraakt. Dit is zelfs nog iets meer dan wat ik had gehoopt. En ik vond en vind het helemaal niet moeilijk. Ik geniet dagelijks van alle complimentjes die ik krijg. Ik ben weer vriendjes met mijn eigen lichaam geworden. En ik eet eigenlijk gewoon alles wat ik wil. Maar wel bewust! Marielle heeft me tijdens het traject heel veel inzichten gegeven. Ik weet nu wat mijn valkuilen waren. Ik geniet er van om goed voor mijn lichaam te zorgen. Niet “vullen”’, maar “voeden”.

Marielle heeft me geleerd om bewust en gezond alles te kunnen eten. Ik geloof echt dat dit de enige manier is die je op de lange termijn gewoon eigen maakt en vol kunt houden. Naast al haar eerlijke, nuchtere, heldere, positieve en kundige adviezen, is het ook nog eens gewoon heel gezellig om bij Marielle te komen. Ik mis het wel een beetje….. Maar ja: ik kan het nu echt alleen!”

MONIQUE

Voor mij was het traject van Eetbuicoach een fijne en positieve ervaring. Na jaren lang aan de lijn cq op dieet te zijn geweest, heb ik geleerd om er anders tegen aan te kijken. Het diëten los te laten en weer ‘normaal’ met eten om te gaan. Vooral om nu weer van eten te genieten, zonder schuldgevoel. Dat geeft een heerlijk gevoel!

De begeleiding van Mariëlle vond ik heel fijn, er wordt goed naar je geluisterd en ze geeft een heldere uitleg met een hele positieve benadering. Ik vond het ook heel fijn om schriftelijke documentatie te krijgen, speciaal voor mij. Zo kon ik thuis alles nog eens op mijn gemak nalezen. Ik heb ook fijne tips gekregen, o.a. om porties in te schatten.

Ik heb inzicht gekregen in mijn eetgewoonten en er mee om leren te gaan. En vooral om de signalen cq valkuilen te herkennen. Mijn hulpvraag is zeker beantwoord. Wat ik wilde, is gebeurd. Een normale verhouding m.b.t. eten zonder al dat dieetgedoe.

Mocht het nodig zijn, klop ik zeker weer aan. Dank voor alles!

GERRIE

Heel mijn leven heb ik al te maken met de extra kilo’s. Deze kilo’s heb ik redelijk onder controle weten te houden tijdens mijn pubertijd maar er zaten er altijd wel wat teveel aan. Na mijn pubertijd kreeg ik dit steeds minder onder controle en had ik last van overgewicht. Voor mijn bruiloft ben ik met een crashdieet ruim 20 kg afgevallen. Op de mooiste dag van mijn leven zag ik er stralend uit maar helaas was dit niet van lange duur. Al snel vlogen de kilo’s er weer aan. Na de geboorte van mijn eerste zoon zat alweer 30 kg teveel aan. Dan maar weer opnieuw aan het crashdieet. Ook nu weer ruim 20 kg weten af te vallen. Maar vervolgens kwam er weer een nieuwe zwangerschap aan en zaten de kilo’s er weer gewoon terug aan.

Na de geboorte van mijn tweede zoon was ik het helemaal zat om nog langer in het jojo-effect te blijven hangen. Ik ben op internet gaan kijken naar een voedingsdeskundige en kwam op de site van Mariëlle terecht. Omdat zij ervaringsdeskundige is en meer dan alleen kennis over voeding in huis heeft heb ik een afspraak gemaakt. De eerste paar afspraken waren een openbaring voor me. Ik moest ontzettend omschakelen in mijn gedachten en patronen.

Ik kon me in het begin nog niet voorstellen dat ik uiteindelijk met gemak nee zou kunnen zeggen tegen een traktatie. Want ik sloeg nooit een traktatie over! En nu, ongeveer een half jaar later, sla ik bijna iedere traktatie over. En niet omdat ik het niet mag van mezelf, maar omdat ik er geen behoefte aan heb. Ik ben inmiddels 10 kg lichter en deze kilo’s komen er niet meer terug aan. Omdat ik nog niet op mijn eindgewicht ben, en ik toch nog even die stok achter de deur wil hebben, heb ik gekozen voor het onderhoudspakket. Ik ga ervan uit dat ik na deze periode op mijn eindgewicht uit ben gekomen en dat die kilo’s niet meer terugkomen. Dit allemaal dankzij Mariëlle die me inzicht heeft gegeven in mijn gedrag en patronen. Hier ben ik ontzettend blij mee!

ELINE

Het afgelopen jaar was ik 5/6 kilo aangekomen die ik er zelf niet afkreeg. Via de website heb ik contact opgenomen met Eetbuicoach. Mijn eigen eetpatroon is goed onder de loep genomen en ik heb geleerd wat echt gezond is en niet wat gezond lijkt door de uitstraling van de verpakking. Het nieuwe eetpatroon heeft me weinig moeite gekost en ik heb absoluut geen honger gehad. Je eet immers gewoon 3 x per dag met tussendoortjes. Nieuwe producten leren kennen en heel veel nieuwe recepten met succes uitgeprobeerd. Het is gewoon een nieuwe manier van eten geworden waarbij je totaal geen gekke fratsen uit hoeft te halen. Alles is gewoon te koop bij de supermarkt en het hele gezin kan gewoon mee eten. Ga wel 1 of 2 x per week echt zitten om te bekijken wat ik ga eten en welke boodschappen ik daarvoor nodig heb, ben me ook heel bewust geworden van achteloos eten, bv het koekje bij de koffie bij de kapper, laat ik nu liggen. Eet alleen koekjes als ik ze echt lekker vindt en er echt zin in heb. Mijn eetpatroon was uit balans en staat nu weer goed op de rit! Het was heel aangenaam samen met jou dit traject in te gaan. Het zetten van de stap voor hulp (want ik vind dat ik het zelf moet kunnen) is samen met natuurlijk het resultaat goed geweest! Ga vooral zo door!!

KARIN

Ik ben een collega van Marielle en ik kon hulp gebruiken bij mijn eigen eetgedrag. Ook ik had namelijk wel eens last van eetbuien.

In een paar sessies drong Marielle door tot de kern, dat ik (nog) meer mocht gaan voelen en mijn saboteurs als bodyguards mocht gaan zien. De sessies waren liefdevol confronterend en ik heb veel over mijzelf geleerd.

Ook het delen van haar eigen ervaringen en hoe zij in het leven staat, inspireerde mij. Inmiddels kan ik zelfstandig verder. Ik raad een traject bij de eetbuicoach van harte aan. Marielle maakt het verschil!

CINDY

Voor mij was het traject van Eetbuicoach een fijne en positieve ervaring. Na jaren lang aan de lijn cq op dieet te zijn geweest, heb ik geleerd om er anders tegen aan te kijken. Het diëten los te laten en weer ‘normaal’ met eten om te gaan. Vooral om nu weer van eten te genieten, zonder schuldgevoel. Dat geeft een heerlijk gevoel!

De begeleiding van Mariëlle vond ik heel fijn, er wordt goed naar je geluisterd en ze geeft een heldere uitleg met een hele positieve benadering. Ik vond het ook heel fijn om schriftelijke documentatie te krijgen, speciaal voor mij. Zo kon ik thuis alles nog eens op mijn gemak nalezen. Ik heb ook fijne tips gekregen, o.a. om porties in te schatten.

Ik heb inzicht gekregen in mijn eetgewoonten en er mee om leren te gaan. En vooral om de signalen cq valkuilen te herkennen. Mijn hulpvraag is zeker beantwoord. Wat ik wilde, is gebeurd. Een normale verhouding m.b.t. eten zonder al dat dieetgedoe.

Mocht het nodig zijn, klop ik zeker weer aan. Dank voor alles!

GERRIE

Ik heb op een aangename wijze kennis met jouw mogen maken. Ik wil je bedanken met mijn overpeinzing. Ook al rijmt het allemaal niet, het komt wel uit een goed hart.

Bedankt voor jouw positiviteit en wijze lessen.
Van overgewicht naar verlicht.
Van eeuwige trek en zucht, naar meer lucht.
Van weg kijken naar verrijken.
Van bloeien naar groeien.
Van onbewust naar bewust.
Van kijken naar het kind in mij.
Het zien, samen, jij met mij.
Overgewicht is niets anders als oude pijn.
Kijk ernaar, zie het, erken het, en je hoeft nooit meer aan de lijn.

Bedankt mooi mens met je leuke jurkjes!

MARION

Via een andere coach ben ik bij jou terecht gekomen. Ik wist vooraf niet heel goed wat te verwachten en vond dat ook best wel spannend. Na het eerste gesprek werd dit al veel duidelijker. Ik baalde al jaren van de situatie en ik besefte dat ik iets anders moest doen dan maar weer het volgende dieet volgen. Ik realiseerde me dat het meer een mentaal ding was dan een lichamelijk probleem.

Tijdens het traject heb ik veel over mezelf geleerd. Ik ben er nog lang niet maar heb heel veel dingen meegekregen waarmee ik voor mezelf steeds verder kan komen. Ik heb gemerkt dat ik wel degelijk goed af kan vallen en dat ik me meer moet richten op wat er achter zit. Ik ben blij met wat het traject me op heeft geleverd. Ook al was het soms best intensief en emotioneel zwaar, het is me uiteindelijk toch enorm meegevallen.

Bij ons eerste gesprek was ik erg zenuwachtig en wist ik niet wat ik moest verwachten. Meteen met mijn neus op de feiten gedrukt worden was confronterend maar wel goed. Al snel voelde ik me op mijn gemak bij je. Waar ik vaak bang ben om ´het niet goed te doen´ was het voor jou eigenlijk nooit fout en dat was heel fijn om te merken.

Het stellen van een duidelijk doel en het maken van een motiverende collage voelde in het begin vreemd maar bleek later heel veel toe te voegen. Heel regelmatig kijk ik even naar mijn collage en voel dat echt weer nieuwe energie om verder te gaan. De combinatie van belangrijke informatie over voedingsmiddelen en het kijken naar mijn emotionele pijnpunten was heel fijn.

Ik dacht al veel te weten over gezond eten maar heb toch nog heel veel geleerd. De oefeningen die we samen hebben gedaan waren soms confronterend en moeilijk maar leverde wel steeds meer inzicht op. Het gaat echt niet altijd zoals ik het wil maar ik heb wel geleerd wat ik op die momenten kan doen en vooral dát ik het zelf kan.

Door de begeleiding is het me gelukt om mooie resultaten te behalen op de weegschaal maar nog een veel mooier resultaat is dat ik me er nu veel beter bij voel en meer vertrouwen heb gekregen in mijn eigen kunnen.

Op de collage die ik in het begin heb gemaakt stond een foto van een trouwjurk die ik heel mooi vond maar waarvan ik dacht dat hij me nooit mooi zou staan. Ik twijfelde zelfs of ik wel een trouwjurk wilde, bang dat ik me er te dik in zou voelen. Nu heb ik bijna exact dezelfde jurk gekocht als op mijn collage stond en het mooiste is nog dat ik oprecht vind dat hij me geweldig staat en dat ik me er geen moment onzeker in voel over mijn gewicht.

Ik hoop dat je nog heel veel andere mensen kunt helpen zoals je dat bij mij hebt gedaan! Je persoonlijke aanpak heb ik als heel prettig ervaren! Bedankt! En ik stuur je zeker nog een foto op na de bruiloft in mei!!

MARGOT

Op 2 maart ben ik begonnen aan mijn reis ‘gezond maar vooral bewust’ eten bij Mariëlle, en wat heeft ze mijn ogen kunnen openen!
Eind juni zat mijn tijd erop en het laatste weegmoment vond ik echt spannend! Maar mijn 1 ste streven was behaald…. voor de vakantie 10 kilo eraf!!! Inmiddels een klein maandje verder geeft de weegschaal 12.5 kg minder aan en ik eet gewoon door ????

Mariëlle heeft me veel geleerd over eten en daarmee de balans in mijn lichaam. Ik zou het iedereen aanraden om hier aan te beginnen!!!!

MONIQUE

Na een moeilijke periode in mijn leven was ik de controle kwijt geraakt. Ben altijd erg met gezonde voeding bezig (voor mijn kinderen) maar voor mezelf was het lastig. Uiteindelijk bleek dat ik veel te weinig at overdag waardoor ik ‘s avonds altijd trek had en dus snaaide. Mariëlle heeft me geholpen mezelf te “her”ontdekken, te luisteren naar mijn lichaam, voor mezelf op te komen en goed voor mezelf te gaan zorgen. Het gaat niet alleen om het eten zelf, Mariëlle kijkt naar het totaalplaatje. Dus ook de mens achter het eten! Ik ben ondertussen 13 kg lichter en voel me heel goed. Het kost me weinig moeite want ik eet “gewoon” waardoor ik geen honger heb. Dit voelt niet als “lijnen”, het voelt als heel goed voor jezelf zorgen! Ik zou het iedereen aanraden.

ANONIEM

Iedere keer als ik op de weegschaal ging staan voelde ik mij niet prettig bij mijn gewicht, ik bleef maar aankomen. Het was niet veel maar toch, ik snapte er niks van. Ik had van alles geprobeerd, shakes, superfood, stoppen met snoepen, meer sporten, maar niets leek te helpen. Toen hoorde ik van een vriendin over Eetbuicoach. Zij was al een aantal kilo afgevallen en dat wilde ik ook zó graag. Ik ben vervolgens 5 keer bij Mariëlle geweest. Zij leerde mij dat ik in principe gewoon alles mocht eten. Dit voelde voor mij heel tegenstrijdig omdat ik niet begreep hoe ik dan kon afvallen. Echter heb ik geleerd dat ik best een stuk chocola mag pakken als ik hier echt heel veel zin in heb. Mariëlle heeft mij inzicht gegeven in mijn eetpatroon wat ontzettend hielp. Ik zag ineens dingen die mij nooit eerder waren opgevallen. Ik ben vervolgens aan de slag gegaan met de adviezen van Mariëlle. De eerste kilo’s vlogen er af, maar daarna stond ik 3 weken stil. Mariëlle heeft mij ook hierbij super fijn geholpen door samen uit te zoeken waar dit vandaan kwam. Momenteel ben ik weer op de goede weg. Ik heb mijn einddoel nog niet bereikt, maar ik weet zeker dat het mij gaat lukken omdat ik weet wat ik er voor moet doen. Volgend jaar ga ik op mijzelf wonen. Voordat ik bij Mariëlle was geweest was ik bang dat ik nog meer zou aankomen als ik uit huis zou gaan omdat ik dan voor mijn eigen eten zou moeten zorgen. Ik weet nu dat dit niet gaat gebeuren door alles wat ik heb geleerd. Ontzettend bedankt voor alles Mariëlle!

ANONIEM

Het was voor mij een hele ervaring om naar een voedingsdeskundige te gaan en dan ook nog één die ik persoonlijk ken. Ik wilde graag gezond bezig zijn met voeding en graag afvallen. Het is me uitstekend bevallen! Ik vertelde iedere keer mijn verhaal en Mariëlle luisterde heel aandachtig. Ze stelde mij op mijn gemak en ze kwam vaker terug op de klachten die ik al weken van te voren verteld had. Dat vond ik heel goed! Ik vond het ook fijn dat ze iedere keer een ander item behandelde, dan wordt het ook niet zo saai en bleef ik alert. Dat ik ook mijn gezondheidsklachten met je heb kunnen bespreken heb ik echt fijn gevonden. Ik ben heel blij dat ik hieraan mee gedaan heb. Mariëlle je doet het heel goed en ik hoop dat ik het goede verloop van mijn eten kan doorzetten!

ANONIEM

Ik hoopte dat ik bij Eetbuicoach terecht zou kunnen met mijn vragen over wat gezonde voeding nou precies is, en hoe ik mijn schommelende eetpatroon weer in balans kon krijgen. Dit is precies wat ik heb geleerd tijdens het traject. Via internet ben ik bij Eetbuicoach terecht gekomen. Ik heb gezocht naar een voedingsconsulent of -adviseur in de omgeving Arnhem waar ik woon, voor advies. Ik vond helaas alleen praktijken die niet helemaal aansloten bij wat ik wilde. Aangezien Eetbuicoach in Geldrop is gevestigd, waren online consulten een ideale uitkomst.

Ik ben mijn hele leven al aan het worstelen om een goed voedingspatroon te ontwikkelen, waarbij ik ben gegaan van extreem weinig eten tot te veel eten. Door de uiteenlopende informatie die over voeding te vinden is, zag ik door de bomen het bos niet meer over wat goed voor je is. Ik heb contact opgenomen in de hoop dat iemand me kon vertellen hoe je een goed eetpatroon opbouwt en behoud.

Ik heb meer kennis vergaard over voeding, de behoeften van je lichaam en waar bepaalde honger gevoelens vandaan komen. Er zaten veel eye-openers bij die me inzicht hebben gegeven waarom ik met bepaalde zaken omtrent eten worstel. Mariëlle is een hele vriendelijke en geduldige vrouw, die een voedingsadvies heeft gegeven waarin ze zoveel mogelijk rekening heeft gehouden met mijn levensstijl. Ze heeft me geleerd wat mijn lichaam nodig heeft op een dag om goed te kunnen functioneren, en hoe ik minder streng hoef te zijn voor mezelf. Ze stond altijd open voor vragen of advies.

Mariëlle, nogmaals dank voor je prettige hulp! Ik heb er veel van opgestoken en heb eindelijk het gevoel niet meer zo in de ban te zijn van wat je wel en niet mag eten. Ik heb ook veel geleerd over mezelf, en waar mijn valkuilen zitten. Na járen aangemodderd te hebben met wat te eten en hoe te eten, heb ik eindelijk het gevoel weer een beetje grip op de zaak te hebben. Het is heel bevrijdend om te weten hoe je normaal kunt eten, zonder schuldgevoel.

ANONIEM

Voordat ik Mariëlle leerde kennen was ik elke minuut van de dag met eten bezig. Ik was net een jojo. Soms gaf ik de moed gewoon op omdat ik dacht dat het me toch nooit zou lukken. Sinds ik Mariëlle ken is die gedachte niet meer bij me opgekomen. Ik zie nu vol vertrouwen mijn ‘slankere’ toekomst tegemoet. Met de hulp van Mariëlle leer ik om naar mijn lichaam te luisteren en keuzes te maken. Hierdoor ben ik al vijf kilo kwijt en zit ik veel lekkerder in mijn vel. Ik ben niet minder gaan eten maar wel gezonder en lekkerder. Het is geen dieet maar een ander eetpatroon, een nieuwe levenswijze. Dit geeft mij ontzettend veel rust. Ook ben ik meer gaan bewegen. Als iemand mij van tevoren zou hebben gezegd dat ik bewegen leuk zou gaan vinden, dan had ik het niet geloofd.

Ik heb nog een lange weg te gaan. Deze weg ga ik vol plezier en vertrouwen omdat ik weet dat dit zeker gaat lukken met Mariëlles begeleiding.

MONIQUE

De laatste jaren zat ik steeds minder goed in mijn vel, doordat er kilo’s aankwamen die ik er niet meer af kreeg. Als ik in de spiegel keek daalde mijn gevoel van eigenwaarde, ik stoorde mij aan mijn buik. Mariëlle heeft mij stapsgewijs duidelijk gemaakt waar ik fouten maakte met mijn voeding. Een andere manier van eten, maar zeker ook mijn gedachten erbij,  hebben mij op het goede pad gezet. Ik ben nu trots als ik op de weegschaal sta en als ik in de spiegel kijk is mijn eigenwaarde weer terug. Mariëlle ik wil je bedanken voor de fijne gesprekken en goede tips. Ga vooral door met wat je doet. Jij bent de oprechte hand die mensen weer terug op de rails zet. Bedankt!

DIANA

In november las ik een stukje op Instagram van Mariëlle waar ik mijzelf helemaal in herkende. Continu het idee hebben dat je strenger moet zijn voor jezelf om af te kunnen vallen, extreem weinig eten, vervolgd door eetbuien waardoor je dus alleen maar aankomt. Ik ging steeds meer balen van mijzelf. Ik was het helemaal kwijt hoe ik gezond moest eten. Stiekem wist ik het wel, maar waarom lukte mij dat niet en waarom viel ik niet af? Ik heb Mariëlle meteen een berichtje gestuurd en dezelfde week kon ik al komen. Ik had een heel fijn gesprek en het was heel herkenbaar… “Ik was niet de enige”. Eerst ging ik 5 dagen opschrijven wat ik at en dat bespraken we. Ik kreeg hier meteen al goede tips over. Ik kreeg van Mariëlle te horen wat ik mocht eten, best veel! Het is de bedoeling dat je niet “het idee” hebt dat je een dieet volgt, want het is géén dieet. Dat vond ik eerst best “eng” om te horen, maar het klopt wel! In november ben ik begonnen, in december (ja, de feestmaand) heb ik gewoon gegeten. Ik heb nu een gezonde levensstijl en voel mij Super goed, dat vind ik het belangrijkste! Mariëlle heeft mij heel goed gemotiveerd, is lief en geduldig en dat geeft je zelfvertrouwen! Het grote verschil is dat ik nu niet meer de hele dag met eten bezig ben en dat geeft zo’n rust! Dankjewel Mariëlle

WENDY

Lijnen hoe gaan we dit doen?? Die vraag had ik in mijn hoofd. Ik ben een vrouw van 35, kan niet sporten ivm lichamelijke klachten. Mijn gewicht eraf gebeurde niet. Door de jaren al van alles geprobeerd. Dit kennen we allemaal. Zo kwam ik in contact met Mariëlle. Zij wilde mij wel gaan begeleiden/helpen. Het doen moest ik zelf. Op 13-09-2013 hadden wij onze eerste afspraak. Mariëlle kwam en heeft bij mij allerlei metingen gedaan. Ik moest op de weegschaal pff… (dit wordt in de tijd dat je bezig bent wel steeds leuker). Kreeg van haar een voedingsdagboek dat ik een week bij moest houden. Zo kon zij ermee aan de gang om te kijken wat ik mocht eten.

De week erop kwam ze terug met een lijst wat ik moet eten op een dag. Ik en mijn omgeving stonden hiervan te kijken. Dat ik zoveel mocht eten op een dag. Ik moest dus ook meer en verantwoord gaan eten. Ben hier toen meteen mee begonnen en dit voelde goed. Ik at meer en bewuster en hoefde geen honger te lijden. Merkte al snel dat je met meer en gezond eten, dus ook af kon vallen. Ondanks ik dus niet echt sport. Laat wel twee maal per dag de hond uit en ga een keer per week een half uurtje zwemmen. Dit komt allemaal wel door de super begeleiding van Mariëlle.

Ik ben er nog lang niet, maar ga hier echt mee door. Door Mariëlle heb ik geleerd hoe ik goed en bewust moet eten. Wat goed en fout is. Hoeveel ik moet hebben op een dag en dat ik geen honger hoef te hebben. Zij heeft mij echt geholpen om mijn verdere leven hierop aan te passen. Om gezond en bewust te gaan leven. Ik ben mezelf hierdoor prettiger gaan voelen in mijn eigen lijf. Dat ik dus echt gewicht kan verliezen door op een normale manier te eten. Ben nu in totaal 8,2 kilo kwijt dit komt door de goede begeleiding en motivatie van Mariëlle.

Super Mariëlle. Ik ga zo door met de begeleiding van Mariëlle en ga ik bereiken wat ik wil bereiken. Mijn levensstijl is veranderd en dit gaat zo blijven. Ik ga op deze manier verder. Als mensen nu aan mij vragen wat heb jij gedaan, dan raad ik ze aan om naar Mariëlle te gaan. Zij staat er achter wat ze doet en geeft jou goed advies om dit zelf te gaan doen. Want het doen dat moeten wij toch zelf. Maar op de manier hoe Mariëlle het jou leert werkt!

ANGELA