Kip saté maaltijdsalade

Good Noodles, maar dan toch net even een stuk gezonder ? ! Dit recept valt onder de maaltijdsalades en past perfect in een gezond dagmenu. Ondanks de pindasaus vallen de kcal reuze mee!

Kip saté maaltijdsalade

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram kipfilet
3 tl sesamolie
1,5 el sojasaus
3 el pindakaas
2 el rijstazijn
1 el donkere basterdsuiker
1 teentje knoflook (geperst)
2 cm verse gemberwortel (geraspt)
1 tl koriander
0,5 tl chilipoeder
250 gram eiernoedels
200 gram wortels (in fijne reepjes)
250 gram sperziebonen (gehalveerd)
1 komkommer (gehalveerd, zaadlijsten verwijderd, in schijfjes)
2 lente-uitjes (in ringetjes)
2 el citroensap
4 el ongezouten pinda’s

Druk de kipfilet als dat nodig is een beetje plat tot een dikte van ca. 1 cm. Bestrijk de kipfilet met 1 tl sesamolie en 1 tl sojasaus per kant. Verwarm een grillpan en gril de kipfilet in 5-7 minuten gaar.

Doe de pindakaas, de overige sesamolie, de overige sojasaus, de rijstazijn, de donkere basterdsuiker, de knoflook, de verse gemberwortel, de koriander, het chilipoeder en 60 ml warm water in een kom en roer tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper.

Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, voeg eventueel wat olie toe en laat afkoelen.

Breng de sperziebonen in een pan met water aan de kook (kooktijd afhankelijk van vers of diepvries) en voeg de laatste minuut de worteltjes toe. Giet af. Meng de komkommer en de lente-uitjes en voeg de wortels en sperziebonen toe.

Snijd de kipfilet in reepjes van ca. 1 cm. Meng met 1 el pindasaus. Voeg het komkommermengsel samen met de kipreepjes en de overige pindasaus in een grote kom en meng alles door elkaar. Voeg als laatste het citroensap erdoorheen. Serveer de noedels met de groenten en garneer met pinda’s.

Write a comment