linzen kwark ovenschotel

Linzen Kwark ovenschotel

Peulvruchten staan in de Schijf van Vijf. Omdat ze rijk zijn aan eiwitten en vitamine B1 kunnen ze prima dienen als vleesvervanger. Ook krijg je door het eten van peulvruchten direct een hele boel vezels binnen. Verder zitten er veel gezonde mineralen in linzen waaronder ijzer, magnesium en foliumzuur. Met linzen kun je lekkere gerechten maken zoals bijvoorbeeld deze linzen kwark ovenschotel.

Linzen Kwark ovenschotel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g linzen (uit blik)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • 2 rode paprika’s
  • 450 gram magere kwark
  • 2 eieren
  • Zout, peper en paprikapoeder
  • 120 gr. geraspte kaas

Bereiding:

Versnipper de ui en pers het teentje knoflook uit. Snijdt de paprika in blokjes. Deze ingrediënten aanfruiten in wat boter en slechts lichtjes laten kleuren. Eieren losroeren en mengen met de kwark zout, peper en paprikapoeder en geraspte kaas. Linzen afgieten. Alle ingrediënten goed mengen en in ingevette ovenschaal doen. Gedurende 45 minuten in voorverwarmde oven (200 C) plaatsen.

Write a comment