paella zonder vis

Paëlla zonder vis

Paëlla met chorizo! Mag ik dat gewoon hebben? Ja hoor, je mag alles eten! Als je je maar aan de aanbevolen hoeveelheid houdt. Luister naar je lichaam en stop met eten als je voldoende hebt gehad. Dat betekent niet dat je maag helemaal uitgerekt hoeft te worden, maar je voor 80% vol zit. Je maag is zo groot als de vuist van je hand, dus dat is de hoeveelheid die er eigenlijk maar in past.

Paëlla met kip en Champignons

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 500 gram kipfilet (in blokjes)
  • 1 ui
  • 250 gram chorizo
  • 300 gram risottorijst
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 600 gram gezeefde tomaten (pakje)
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram champignons
  • 500 ml kippenbouillon
  • 400 gram cannellinibonen (blik, afgespoeld)
  • 200 gram doperwten
  • 2 eetlepels verse peterselie (grof gesneden)

Bereiding:

Verwarm 1 el olijfolie in een grote braadpan. Bak de kipfiletblokjes ca. 6 minuten tot ze gaar zijn. Haal de kipfilet uit de pan en zet opzij. Voeg de ui en de chorizo toe aan de pan. Bak 2-3 minuten en roer goed door. Voeg de risottorijst en het kurkumapoeder toe aan de pan. Bak al roerend ca. 2 minuten tot alle rijstkorrels glanzen. Voeg de gezeefde tomaten, de rode paprika, de knoflook, de champignons en de kippenbouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat 20-25 minuten sudderen tot al het vocht door de risottorijst is opgenomen. Voeg eventueel extra water toe (250 ml). Voeg de kipfilet, de cannellinibonen en de doperwten toe aan de pan en roer goed door. Verwarm goed. Serveer met de verse peterselie en eventueel een paar citroenpartjes.