Recept: Mexicaanse salade

Deze Mexicaanse salade smaakt heerlijk bij de bbq, maar is als vulling in een wrap een heerlijke hoofdmaaltijd. Mocht je nog wat overhouden, is hij ook nog eens lekker als lunch!

Ingrediënten voor 4 personen:

– 200 gram ijsbergsla
– 2 groene paprika’s
– 5 tomaten
– 2 rijpe avocado’s
– 1 blik maïskorrels
– 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
– peper en zout
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 blik kidneybonen
– vokoren tortillawraps

 

*        Was en droog de ijsbergsla en snijd deze in reepjes.
*        Maak de paprika en tomaten schoon, snijd ze in stukjes.
*        Schil de avocado, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
*        Meng de groenten, de kidneybonen en de maïskorrels in een schaal.
*        Klop een dressing van de olie, citroensap,  peper en zout en knoflook.
*        Meng de dressing door de groenten.
*        Vul de tortilla’s met het mengsel.

Write a comment