Hypnotherapie / Hypnose

afvallen met hypnotherapie hypnose

Hypnotherapie / Afvallen met Hypnose

Als je wil afvallen of problemen hebt met je eigen eetgedrag, denk je misschien niet meteen aan Hypnose of Hypnotherapie. Toch is deze behandeling heel effectief en doeltreffend om blijvend je leefstijl aan te passen of patronen te doorbreken.

95% van wat je doet doe je onbewust. Dat is maar goed ook, want dan hoef je niet elke dag opnieuw na te denken hoe je  sokken aan moeten. Denk er maar eens aan hoe vaak je stukken in de auto rijdt zonder dat je hier helemaal bewust van bent. Of je kijkt een spannende film en bent je niet meer bewust wat er om je heen gebeurt.

Maar er zijn ook dingen die je onbewust doet, die je liever wat vaker bewust zou willen doen, zoals eten. Vaak is een oplossing van vroeger nu een probleem geworden. Zo heb je misschien als kind geleerd dat eten je kon troosten, maar nu zou je dat liever niet meer doen (al doe je dit dus onbewust).

Dingen die we liever niet meer willen doen zitten soms zo vastgeroest dat we er met ons bewuste brein moeilijk bij kunnen. Deze patronen, gewoonten en overtuigingen kun je wel met hypnotherapie aanpakken. Door middel van hypnotherapie kun je communiceren met het onbewuste en zo ook de veranderingen aanbrengen die nodig zijn om je gedrag blijvend te veranderen.

 

Hypnotherapie is één van de snelst groeiende therapievormen op dit moment omdat het de meest effectieve manier is voor permanente gedragsverandering.

 

Nou zou het zomaar kunnen dat jij bij hypnose denkt aan mensen die kippen nadoen op een podium. Ook dat is hypnose, maar in een hele andere vorm. Tijdens hypnotherapie hoef jij geen kip na te doen, of dingen te doen of te zeggen die je zelf niet wilt want je bent er altijd zelf nog bij.

Herken jij dit:

 • Je hebt al zoveel geprobeerd, maar je valt steeds weer terug in oude patronen.
 • Je bent al wel afgevallen, maar komt steeds weer aan.
 • Je vind het zo moeilijk om de verleiding van eten te weerstaan.
 • Je baalt omdat je iedereen om je heen ziet afvallen, maar jou lukt het steeds niet.
 • Telkens probeer je weer een ander dieet, maar niks lijkt definitief te helpen.
 • Je twijfelt om weer aan iets nieuws te beginnen.
 • Soms lijkt het wel of jij al aankomt van water.
 • Je bent echt wel bereid om je best te doen, maar soms zakt de hoop je in je schoenen.
 • Je weet echt wel wat je moet doen, maar om één of andere reden lukt het dan toch niet

Wist jij dat hypnose de snelste, eenvoudigste en meest effectieve manier is om permanente verandering in je leven te bereiken?⁠

Hoe zou het zijn als jij:

 • positief over jezelf denkt.
 • opgewekt in het leven staat
 • vanuit liefde en met respect voor jezelf zorgt.
 • je niet meer schuldig voelt na het eten.
 • je geen jo-jo effect meer ervaart.
 • je doelen gaat halen.

Hoe hypnotherapie jou kan helpen

Bij problemen worden vaak alleen de symptomen behandeld. Bij hypnotherapie wordt het probleem bij de wortel aangepakt. Ze worden als het waren ge-reset. Hierdoor lossen we het probleem vanuit de kern op voor langdurende resultaten zonder bijwerkingen.

Hypnotherapie kan ik inzetten bij:
Overeten, eetbuien, faalangst, overgewicht, emotie-eten, onzekerheid, zelfvertrouwen, laag zelfbeeld, perfectionisme, roken, enz.

Wat kun je verwachten?

De meeste mensen ervaren hypnose als een prettige rust- en energiegevende ervaring. Een momentje even helemaal voor jezelf waarin jouw hulpvraag centraal staat. Meestal merken mensen al na één sessie resultaat.

Je bent vaker per dag in hypnose. Denk maar aan het lezen van een goed boek, het kijken van een mooie film of autorijden zonder dat je besefte dat je alweer zo ver was. Daar kun je het mee vergelijken. Fysieke ontspanning en mentale concentratie.

We starten altijd met een intakegesprek van 1,5 tot 2 uur. Tijdens dit gesprek kijken we wat het probleem is waar jij doorheen wilt gaan werken en welke vorm van hypnotherapie het beste bij jou past. Ik geef je direct al een aantal handvaten en tips mee waar je mee aan de slag kan.

Wanneer jij kiest voor hypnotherapie, meld je je aan via mail of app, of telefonisch. Je  omschrijft alvast in het kort jouw hulpvraag. Ik neem z.s.m. contact met jou op om een afspraak in te plannen.

Ik start altijd met een intakegesprek van 1,5 tot 2 uur (€60,-). Afhankelijk van je hulpvraag plannen we daarna 1 tot 3 hypnosessies in. Een sessie duurt 1,5 tot 2 uur (€75,- per sessie). Indien gewenst plannen we nog een los consult in waarbij we de puntjes op de i zetten en het traject kunnen afronden.

Tijdens onze afspraken leg ik precies uit wat we gaan doen zodat jij weet wat je kunt verwachten. Ik kijk welke techniek het beste bij jou past.

Tijdens de hypnosessie zorg ik dat jij je veilig voelt. In mijn praktijk heb ik een lounge chair waar je heerlijk kunt ontspannen. De sessies kunnen ook online plaatsvinden, zodat jij vanuit jouw eigen huis de sessies ondergaat.

Het is ook mogelijk om een Virtuele Maagband te installeren, hiervoor zijn 3 sessies nodig (€225,-).

“Als klein meisje al was ik het dikkerdje van de familie, iets wat me altijd met een knipoog is verteld, maar waar ik me jaren naar heb gedragen. Ik heb vanaf mijn studententijd alle diëten uitgeprobeerd en inmiddels zo klaar met altijd de strijd of ongecontroleerd eten.

Na de hypnose sessies die ik drie keer gevolgd heb bij Marielle heb ik zoveel nieuwe inzichten. Ik vind het nog steeds bizar wat eruit is gekomen, dingen die me hebben gemaakt zoals ik ben en ik zie patronen die ik al heel lang in stand hou door mijn eigen gedachten. 

Ik had direct veel vertrouwen in Marielle. Ik geloofde nooit dat ik echt in hypnose kon raken, maar heb het nu zelf ervaren en vond het heel erg bijzonder en mooi. De investering meer dan waard!

Het is tijd om lief te gaan zijn voor mezelf en te luisteren naar mijn lijf zonder oordelen en dit proces de tijd te geven om weer te worden wie ik eigenlijk diep van binnen ben. 

Dankjewel lieve Marielle, je bent een fijn en leuk mens en heb erg veel aan de sessies gehad!”

MARIEKE

“Lieve  (ja, ik weet t….maar je bent gewoon lief, accepteer t maar gewoon!) Mariëlle,

2 weken geleden alweer heb ik een hypnosessie met jou gedaan. T was bizar…..zoveel dingen duidelijk ineens. En zoveel zaken nu beter te begrijpen nu! Ik ben je erg dankbaar!

Ook heb ik bij jou de cursus “uit de ban van eten”  gevolgd. Ook daar heb ik zoveel inzichten gekregen. Je hebt mij echt een aantal handvaten gegeven om anders naar eten te kijken…anders naar mezelf te kijken! Ook daar ben ik je erg dankbaar voor!

Ik heb heel veel aan je gehad, je bent een fijn mens, je bent iemand die weet wat er in mij (en andere cursisten) omgaat en dat maakt dat alles heel laagdrempelig is! Bedankt voor alle inzichten, het delen van jouw denkwijzen maar vooral bedankt voor je humor!! Alleen je humor al maakte dat ik wat nuchterder en relaxter naar mijzelf ben gaan kijken!!

Dank, dank, dank!!”

JUDITH DE JONG

“Hypnotherapie… Twijfelde of het iets zou zijn en wat het zou doen. Maar omdat ik eerder bij Mariëlle ben geweest (toen door meer te eten flink was afgevallen) toch gegaan omdat het vertrouwen in haar er zeker is.

Ik kan je zeggen wat een leuke ervaring! En het mooie is dat ik zoveel lekkerder in mijn vel zit, mijn hoofd leeg is, energieker ben èn de weegschaal minder kilo’s aangeeft 🙂 

Ik kan het anderen alleen maar aanraden.”

TAMARA

“Ja, ik ga het gewoon zeggen. Ik ben een collega van Mariëlle en ook net een écht mens. Mijn eetpatroon is vaak heerlijk gezond maar toch bleef ik worstelen met eetbuien. Ik wist heel goed waardoor het kwam maar mijzelf daarop coachen was een heel ander verhaal.

Het heeft even geduurd voordat ik hulp vroeg. Ik had een strenge saboteur op mijn schouder zitten die tetterde dat ik het vooral zelf moest kunnen als professional. Het was al zo’n mooie stap om die hulp te durven vragen, het mezelf toe te staan. En wat ben je dan bij Mariëlle in goede handen. Ik was super nieuwsgierig naar het hypnose traject.  

Ik vond de sessie de eerste keer best spannend. ‘Wat komt er naar boven?’ ‘Ben ik er nog steeds zelf bij?’. Ik mocht de controle loslaten. Ik durfde me over te geven aan Mariëlle en voelde me op mijn gemak en veilig. Ik heb de sessies vervolgens als heel prettig ervaren.

Er zit een mooie opbouw in en Mariëlle heeft een fijne stem en een heerlijke sofa ;-).  We gingen terug naar situaties uit mijn leven waar ik afwijzing en eenzaamheid heb ervaren. Precies deze situaties konden in mijn volwassen leven een eetbui triggeren. Het kleine meisje in mij werd dan weer opnieuw geraakt. Ik heb geleerd dat ik haar mag omarmen.

In de sessies maakte Mariëlle contact met mijn onderbewustzijn en daar is echt iets serieus veranderd. Ik ben nu beter in staat om met ‘nare’ gevoelens om te gaan en daarmee voorkom ik steeds vaker een eetbui. Soms gebeurt het nog wel eens hoor. Daar vond ik dan weer van alles van ;-). Maar ik kan er inmiddels met mildheid naar kijken. En dat voelt zo fijn en bevrijdend.

Tijdens onze laatste sessie kreeg ik het waardevolle inzicht ‘ik ben al gefinisht’. Ik was altijd bezig met nog een paar kilo kwijtraken, het moest strakker, beter, minder, strenger….. Ik was altijd nog onderweg. Ik voelde dat ik daar zóóóó klaar mee was.

Met Mariëlle haar fijne en kundige begeleiding ontdekte ik dat ik al goed genoeg ben. Precies zoals ik ben. Ik hoef niets meer te veranderen. Ik ben al gefinisht!”

CINDY GIJSEN

Aanbod en Tarieven

Online Academie

€ 225,-

Online cursus van 6 weken

Wekelijkse live coaching via Zoom

Werkbladen en Templates

2 cursussen en 12 modules

Toegang tot besloten Facebookgroep

Bonus: 3 motiverende hypnosessies

Volgen in jouw eigen tijd en tempo

Vergoeding mogelijk door zorgverzekeraar!

Hypnotherapie

€ 75,-

Uitgebreide intake

Hypnotherapie

Online of Offline

Geschikt voor:

Afvallen / aankomen

Eetbuien / Emotie-eten

Zelfvertrouwen / Zelfbeeld

Patronen / Overtuigingen

Perfectionisme

Sessies van 1,5 uur

 

Vergoeding mogelijk door zorgverzekeraar!

Persoonlijke begeleiding

€ 60,-

Persoonlijke begeleiding

Het analyseren van jouw voeding (naar wens)

Voedingsadvies op maat (naar wens)

Voldoende ruimte en tijd voor al jouw persoonlijke vragen

Tussendoor appen en mailen met vragen

Aandacht voor mindfulness, visualisaties en zelfcompassie

Consulten van 1 uur

Afspreken wanneer en hoe vaak het jou uitkomt (ook ’s avonds)

 

Vergoeding mogelijk door zorgverzekeraar!

Bel, app of mail me voor een afspraak!

Wil je een afspraak maken, of heb je een vraag?
Stuur een mail naar info@eetbuicoach.nl of bel / app naar 06-20459669