Persoonlijke begeleiding

begeleiding bij eetbuien

Persoonlijke begeleiding bij Afvallen, Eetbuien en Emotie-eten

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Droom jij van een leven waarin je zonder schuldgevoel in een chocoladereep kan bijten? Waarbij je de hele dag kan eten wat je wil en niet meer geobsedeerd bent door eten en waarin jij vol trots in de spiegel kijkt?

Werk met mij en ik laat je zien dat het echt mogelijk is! Het tijd om jouw “lijngedrag” eens op een andere manier aan te pakken.

Ik leer jou keuzes maken waar JIJ blij van wordt! Een eetpatroon creëren dat echt bij jou past en een leven te leiden waarin jij jezelf belangrijk durft te maken.

Want tot nu toe

 • Heb je eigenlijk al zoveel geprobeerd
 • Ben je wel een beetje klaar met dat gelijn
 • Je grijpt naar eten als het even tegenzit
 • Overdag gaat het beter dan ’s avonds
 • Je hebt een schuldgevoel als je iets eet wat niet ‘mag’
 • Je eet ook liever als niemand het ziet
 • Ben je vaak kritisch over jezelf
 • Ben je vaak kritisch over je gewicht
 • Eet je soms zonder dat je het in de gaten hebt
 • Ontwijk je het liefst de spiegel
De persoonlijke begeleiding gaat om jou

Wat kun je verwachten

Als Eetbuicoach en Hypnotherapeut help ik vrouwen die al jarenlang worstelen met allerlei diëten en zelfopgelegde eetregels om weer “gewoon normaal te gaan doen”. Daardoor gaan zij weer in zichzelf geloven en met liefde en compassie voor zichzelf zorgen. Mijn missie is om jou weer in jezelf te laten geloven. In korte tijd zie ik wat voor soort eter jij bent en welke tools nodig zijn om jou weer in je kracht te laten staan.

Eetbuien kunnen je leven bepalen, daar weet ik alles van. Als ervaringsdeskundige ken ik beide kanten van de medaille. Ik weet daarom ook dat het anders kan en ik wil je alles leren wat mij geholpen heeft om weer een gezonde relatie met eten en met jezelf te ontwikkelen. Dat doen waar jij gelukkig van wordt!

Tijdens de consulten gaan we op zoek naar de werkelijke oorzaak van jouw eetgedrag. Jij krijgt inzicht in jouw manier van eten en je leert met je emoties omgaan, ze te accepteren, zonder dat je daar eten bij nodig hebt. Je ervaart rust in je lichaam en in je hoofd.

Ook is er voldoende aandacht voor het ontwikkelen van een gezond eetpatroon en beschik jij over alle kennis, vaardigheden en inzichten die je nodig hebt om zelfstandig je gezonde gewicht te behouden of te bereiken. Buiten dat je leert omgaan met eetbuien en emotie-eten, ben je in staat je eigen dag- en weekmenu samen te stellen om jouw ideale gewicht te bereiken.

De clou zit niet in het vallen, maar in het opstaan.

Wat wil jij bereiken?

Tijdens het intakegesprek gaan we samen kijken naar jouw eetpatroon en leefgewoonten. Ook wordt duidelijk wat de reden is waarom je contact hebt gezocht. Waarom wil je afvallen, of heb je een ander doel?

Bij de vervolgconsulten krijg je een uitgebreid voedingsadvies op maat en leer jij wat jij mag eten om je doel te behalen. Welke voedingsmiddelen zijn onmisbaar in een gezond eetpatroon en hoe kun jij dit inpassen in jouw dagelijkse leven. Je gaat ontdekken wat je de dingen zijn die jij absoluut niet wilt missen in jouw voedingspatroon en hoe je hier mee om kunt gaan.

Mocht je het Online programma: “Niet diëten, maar eten!” hebben gevolgd, kunnen we dit stuk voor een groot deel overslaan.

Tijdens de consulten is er voldoende tijd om d.m.v. hypnotherapie, visualisatie oefeningen, Voice Dialogue en Mindfulness jezelf beter te leren kennen en vanuit compassie naar jezelf te leren kijken.

 

Hoe ziet het eruit

 • We starten met een intakegesprek waarin ik inzicht wil krijgen in jouw situatie op dit moment.
 • We nemen jouw voedingspatroon onder de loep en kijken waar de knelpunten liggen.
 • Je krijgt tips en adviezen waarmee je direct aan de slag kan. Een op maat gemaakt voedingsadvies.
 • Vervolgafspraken duren 60 minuten.
 • Er is voldoende ruimte en tijd voor al jouw persoonlijke vragen.
 • Je mag mij altijd Appen en mailen als je na het consult nog vragen hebt.
 • Je ontvangt een werkmap met opdrachten.
 • Er is aandacht voor mindfulness, visualisaties, zelfcompassie.

Emotie-eten en eetbuien kunnen verschillende oorzaken hebben

 • Het kan zijn dat je overdag te weinig eet en dat je daardoor behoefte krijgt om ’s avonds te veel te eten. Door je lichaam te geven waar het behoefte aan heeft en te luisteren naar de signalen is dit vaak met 2 of 3 consulten op te lossen.
 • Het kan ook zijn dat jij het moeilijk vindt om je in te houden als je eten ziet. Taart op een feestje of die heerlijk geurende broodjes van de bakker. Of die zak chips die thuis ligt te slingeren.
 • Een andere reden voor eetbuien is dat je moeite hebt met het voelen van emoties en dat je jezelf hebt aangeleerd om ze weg te eten. Hiervoor is het ook mogelijk om Hypnotherapie in te zetten.

Hoeveel consulten jij nodig hebt is moeilijk van te voren te zeggen. Veel cliënten hebben voldoende aan 3 tot 5 consulten, maar afhankelijk van jouw hulpvraag kun je zo vaak komen als je zelf behoefte aan hebt.

Gelukscoach

Iedere sporter heeft een coach nodig. Zelfs een topsporter. Om het talent dat ze al in zich hebben, zo goed mogelijk naar boven te halen. Om zoveel mogelijk te kunnen ‘scoren’.

Ook het geluk zit in jezelf. Soms, of misschien wel vaak, heb je alleen even een coach nodig om dat er uit te halen. Om gelukkig, of om nóg gelukkiger te worden. Zo’n coach vond ik in Mariëlle.

Maar hoe kwam ik bij Mariëlle? Ik heb al sinds ik me kan herinneren een liefde voor eten en dan vooral snoepen en snaaien. En dan niet één dropje, één koek of één handje chips. Nee, de zak drop, het pak koekjes of de zak chips móest leeg. Ik praat in de verleden tijd, want die behoefte heb ik niet meer.

Hoe dan? Het klinkt alsof het gemakkelijk is, maar ik kan nu dat éne dropje eten zonder schuldgevoel en zonder de behoefte om de hele zak leeg te eten. En niet door de hele dag shakes te drinken of op worteltjes te bijten, maar gewoon door gezond, gevarieerd en ook gewoon lekker te blijven eten.

Het begon ruim een jaar geleden met de cursus ‘Niet diëten, maar eten’ waarbij ik een goed inzicht kreeg in het hoe en waarom van het ontstaan van mijn eetbuien. En wat ik kan doen om dit te voorkomen. Daardoor ging het al goed, maar ik viel nog wel eens terug in oude gewoontes. In het begin viel ik veel af, maar op een gegeven moment bleef ik ‘hangen’ op een gewicht en dat was nog niet mijn streefgewicht.

Ruim twee maanden geleden begon ik met de hypnotherapie van Mariëlle. Niet alleen de hypnoband, maar ook het regelmatig luisteren naar de hypnosessies hebben me enorm geholpen. Ze zijn echt beter dan het doen van een middagdutje. Het gaat nu allemaal als vanzelf: ik eet gezond, ik wandel veel en ik val af. Daarnaast voel ik me lekker: tevreden, ontspannen, goed over mezelf en dus gelukkig. Ik ben blij met mezelf.

Toen kwam de cursus ‘Uit de ban van eetbuien’. In eerste instantie leek me dat niet meer nodig, maar toch heb ik ook baat bij deze cursus. Ook iedere topsporter heeft een coach nodig. Om alle talenten uit zichzelf te blijven halen die er al in zitten. Een coach die bij ze past. En voor mij is dat Mariëlle. Zij haalt mijn talent om gelukkig te zijn uit mij naar boven en als bonus ben ik nu hard op weg naar mijn ideale gewicht en een mooi fit en strak lichaam.

DANIELLE CARRIERE

Lieve Marielle,

Wat was het een fijn jaar met jou. Je hebt me zoveel dingen laten leren, en mezelf leren kennen. Ik dacht altijd alleen maar aan slanker worden, en niet aan gelukkig te zijn met mezelf en naar mijn gevoelens te luisteren. Dat was eng, en onnodig.

Slanker worden daar ging het om, zeker omdat ik een stemmetje ervoor creëerde , omdat andere mensen vaak tegen me zeiden dat er wel wat kilo’s af konden. Geen rust en alleen maar alles wegduwen, dieet na dieet, voedingscoach na voedingscoach om het maar te proberen. Daarna kwam drank er ook nog eens bij en werd me echte ik echt in de kluis gezet, niet meer naar om kunnen kijken.

Toen kon ik bij jou terecht, waarbij ik voorheen alles weg lachte, vroeg je al gelijk of ik het echt grappig vond. Nee.. en dat was al een verfrissende blik.
Alle gesprekken en alle visualisatie opdrachten hebben mij vooral geholpen. En ik kan nu voor het eerst echt naar mezelf luisteren.

Wanneer ik denk ik moet echt iets eten, of heb zin in wijn, is dat eigenlijk vooral emoties, emoties die gehoord willen worden , die vanuit mijn lichaam roepen. Ben je eenzaam? probeer contact te vinden . Ben je verdrietig, dan mag dat er zijn.

En ja ik worstel er nog wel mee, maar je hebt me de basis gegeven, en de tools die ik nodig heb die weet ik nu allemaal. Het zoeken naar een juiste voeding is nog het aller moeilijkste, maar ik besef me nu ook dat ik mag eten wat ik wil eten, als ik niet gelukkig word van een dieet, dan doe ik dat niet, maar ook als ik niet elke dag een boterham met kaas wil (of dergelijke wat het voedingscentrum zegt) dan doe ik dat ook niet.

Zolang ik maar gevarieerd en gewoon eet. Gezonde voeding en niet te streng ben voor mezelf dan gaan de ongezonde gewoontes ook weg , en kan ik op een normale manier afvallen.

Ik wil het daarom nu ook zelf verder proberen. Verder mijn weg bewandelen. Want alleen ik kan dat nog, niemand die mijn handje vasthoud naar de winkel of die 24/7 zegt wat ik het beste kan doen.

Want dit heb jij mij het afgelopen jaar al verteld , en herhaald. Maar je hebt me ook alle vrijheid gegeven om alles te leren. En als ik val dan is dat niet erg, dan sta ik gewoon weer op, zolang ik maar de zelf liefde behoud en altijd naar mijn innerlijke cavia kijk, en die telefoon opneem, en de helikopter laat vliegen.

Dat zijn allemaal, en nog zoveel meer, gesprekken en werkende adviezen die mij geholpen hebben. Nu moet ik het zelf doen , dat weet ik en ik weet dat ik het ook kan.

Succesverhalen zien mensen vaak als afvallen, maar een echt succes zie ik als je jezelf terug vindt en gelukkig bent met jezelf, dan volgt de rest vanzelf. Hopelijk kan je nog zo veel meer mensen helpen zoals je bij mij al hebt gedaan en nog steeds doet.

PS Ik vind het ook altijd fijn iets op Instagram te zien, dat blijft me ook motiveren en inspireren.

EMMA DE KONING

Natuurlijk had ik ‘iets ’met eten. Maar meer nog had ik er ‘niets’ mee. Tot ik bij jou kwam. Met een, voor mij, indrukwekkend verhaal over kaboutertjes liet jij mij inzien dat ik door mijn eetpatroon in een vicieuze cirkel terecht gekomen was.

Lange tijd was jij, tijdens de sessies, even de spiegel van mijn ziel. Mijn ziel die ik had beschermd door er een grote ijzeren muur omheen te bouwen. Maar jij had geduld en begrip en langzaamaan openden er deuren. Met soms, bijna wonderlijke en sprookjesachtige, visualisaties mocht ik opnieuw kennis maken met de ‘ik’ achter deze deur.

Jij leerde mij, door de openheid van jouw eigen verhaal, de scherpe kantjes af te schaven. Hierdoor werd de ijzeren muur vervangen door een mooie, flexibele bel. Ik begon te beseffen dat ik altijd een keuze heb. Sessie na sessie stond ik meer open voor de wereld om mij heen.

Fijn om te ervaren dat jij nooit een oordeel had. Jij vertelde mij niet een keer wat ik fout deed of hoe ik het moest doen maar gaf mij alle ruimte dit zelf te ontdekken. De rust die je uitstraalt en het vertrouwen wat je toekent zijn bijzonder.

Stapje voor stapje gaf de weegschaal positieve resultaten af. Maar eigenlijk was dat helemaal niet meer van belang. De ‘ik ’in mij is namelijk veel meer dan het getal op de weegschaal. Mijn ‘ik’ geniet weer van een zonnige dag, is dankbaar. Werd vrienden met haar strijder en kon daardoor mijn blik op de wereld en op mezelf verzachtte. Dank je wel, lieve Mariëlle. Jij gaf mij de ruimte om kennis te maken met mijn ‘ik’.

Jij zag haar al toen ik voor de eerste keer bij je binnenkwam. Niets meer dan complimenten en dankbaarheid, voor de manier, waarop je haar bij mij naar voren liet komen.

ESTHER DE JONG

Waar wacht je nog op?

Hoe lang wil je nog aanmodderen en jezelf wijsmaken dat jij geen hulp nodig hebt? Ik sta te popelen om met jou aan de slag te gaan.

Je mag altijd een afspraak maken voor een gratis kennismaking, dan weten we ook meteen of we een klik hebben.

Ga ik jou zien?

Wat past bij jou?

Online Academie

€225,-

Online cursus van 6 weken

Wekelijkse live coaching via Zoom

Werkbladen en Templates

2 cursussen en 12 modules

Toegang tot besloten Facebookgroep

Bonus: 3 motiverende hypnosessies

Volgen in jouw eigen tijd en tempo

 

Vergoeding mogelijk door zorgverzekeraar!

Hypnotherapie

€ 75,-

Uitgebreide intake

Hypnotherapie

Online of Offline

Geschikt voor:

Afvallen / aankomen

Eetbuien / Emotie-eten

Zelfvertrouwen / Zelfbeeld

Patronen / Overtuigingen

Perfectionisme

Sessies van 1,5 uur

 

Vergoeding mogelijk door zorgverzekeraar!

Persoonlijke begeleiding

€ 60,-

Persoonlijke begeleiding

Het analyseren van jouw voeding (naar wens)

Voedingsadvies op maat (naar wens)

Voldoende ruimte en tijd voor al jouw persoonlijke vragen

Tussendoor appen en mailen met vragen

Aandacht voor mindfulness, visualisaties en zelfcompassie

Consulten van 1 uur

Afspreken wanneer en hoe vaak het jou uitkomt (ook ’s avonds)

 

Vergoeding mogelijk door zorgverzekeraar!

Bel, app of mail me voor een afspraak.

Wil je een afspraak maken, of heb je een vraag?
Stuur een mail naar info@eetbuicoach.nl of bel / app naar 06-20459669